Konya AMATEM’in Yeni Binası Alkol ve Madde Bağımlılara Umut Olacak

Konya AMATEM’in Yeni Binası Hizmete Açıldı

Konya AMATEM’in yeni binası, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede önemli bir merkez haline geldi. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, yeni tesisin basın mensuplarına tanıtımını yaparak, önemli açıklamalarda bulundu.

33 bin metrekare alana inşa edilen bu modern tesis, 80 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Kadın ve erkek hastalar için ayrı bölümler bulunan bina, spor alanları, müzik odaları, tarım alanları gibi çeşitli aktivite alanlarıyla hastaların konforunu ön planda tutuyor. Ayrıca alkol bağımlılığıyla mücadele için özel bir yoğun bakım alanı da mevcut.

Yapımı tamamlanan Konya AMATEM binası, 12 bin metrekare kapalı alana sahip olup 4 katlıdır. Poliklinikler, terapi odaları, laboratuvar alanları ve dinlenme alanları gibi birçok imkanı içinde barındıran tesis, mayıs ayında yataklı tedavi hizmetine başlamayı planlıyor.

Bu önemli merkezin açılmasıyla birlikte, Konya ve çevre illerdeki alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede büyük bir adım atılmış olacak. AMATEM binası, bölgeye sağlık alanında önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.

AMATEM Binasının Özellikleri:

  • 33 bin metrekare alan
  • 12 bin metrekare kapalı alan
  • 80 yatak kapasitesi
  • 5 poliklinik
  • 2 yataklı gözlem odası
  • Psikolog odaları

Bu önemli gelişmeyle ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL İBRAHİM TAHA TAŞ – Yerel

Related Posts

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (GETAT) uygulanan sülük tedavisi, kanın pıhtılaşmasına engel olarak kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi yöntemi sunuyor.

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Bayram tatilinde seyahat edecekler dikkat: Hijyeni göz ardı etmeyin

Milyonlarca kişi önümüzdeki hafta bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanıyor. Kara, hava ve deniz yoluyla gerçekleşecek bu büyük hareketlilikte, hijyen kurallarının önemine dikkat çeken uzmanlar, ishalden üst solunum yolu enfeksiyonları, hatta tüberküloz, kızamık gibi daha ağır seyredebilen hastalıklara neden olabilen mikroplarla mücadele için toplu taşımada alınması gereken önlemlere ve toplu taşımalardaki hijyen bilincinin önemine vurgu yaptı.

Çocuğunuz disleksi olabilir

Çocuğunuz ayakkabı bağlarken, merdiven çıkarken veya düğme iliklerken zorlanıyor mu? Yaşıtlarıyla aynı zekâ seviyesine sahipken, bazı harf, hece veya kelimeyi okurken sorun mu yaşıyor? O zaman çocuğunuz disleksi olabilir. Erken davranmak hayati önemde.