Türkiye’de ‘Haydi Tenise’ Projesi Başlıyor

Türkiye’de Tenis Sporu Yaygınlaşıyor: Haydi Tenise Projesi

Türkiye’de çocukların tenis sporuyla tanışması ve bu sporun yaygınlaşması hedeflenen “Haydi Tenise” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığı iş birliğiyle depremden etkilenen 11 ilde hayata geçiriliyor.

Ülke genelinde binlerce öğrenciyi tenisle buluşturmayı amaçlayan Haydi Tenise projesi, öncelikle 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde eş zamanlı olarak faaliyete başladı. Projenin tanıtımı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz’ün katılımıyla Hatay Günyazı Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Haydi Tenise projesi kapsamında Türkiye Tenis Federasyonu, proje okullarına tenis ekipmanları temin edecek, beden eğitimi öğretmenlerine eğitimler verecek ve öğrencilerin tenisle tanışmasını sağlayacak. Ayrıca, öğrencilere tenis temalı eğitsel oyunlar da oynatılacak. Projeye, uluslararası geçerliliğe sahip Yatırımın Sosyal Getirisi – SROI metodolojisiyle sosyal etki ölçümü yapılacak.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, projenin tenisi ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirterek, öğrencilerin tenis sporuna erişiminin kolaylaştırılmasının amaçlandığını vurguladı. Yelkenci ayrıca, projenin tenis sevgisini aşılamayı ve Türk tenisinin gelişimine katkı sağlamayı amaçladığını ifade etti.

TTF Başkanı Şafak Müderrisgil ise projenin her çocuğun tenis sporuyla tanışmasını hedeflediğini ve fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişime katkı sağlayarak sağlıklı bireylerin yetişmesine destek olmayı amaçladığını belirtti. Projenin ana vizyonu, her çocuğun tenisle tanışmasını sağlamak ve uzun vadede sağlıklı, özgüvenli nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Related Posts

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisinde hedef yeşil dönüşüm

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisi olarak hayata geçirilen HYSouthMarmara Projesi, Türk üniversitelerinin aktif katılımıyla yeşil enerji dönüşümünde stratejik bir adım olarak öne çıkıyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu projede, sanayiden tarıma, otomotivden enerjiye pek çok alanda kullanılmak üzere yıllık 500 ton yeşil hidrojen üretilecek.

DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? DUS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) 2025 sonuçları için bekleyiş sürüyor. Peki, DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? DUS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Baba Sahne’den yeni oyun: Nokta

Baba Sahne’den yeni oyun: Nokta

Roblox açıldı mı, ne zaman açılacak? Roblox erişim engeli son durum!

Popüler çevrimiçi oyun platformlarından Roblox, Türkiye’de 7 Ağustos 2024 tarihinde erişim yasağıyla karşı karşıya kaldı ve milyonlarca oyuncunun merakla beklediği “Roblox açıldı mı?” sorusu gündemdeki yerini koruyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “çocukların cinsel istismarı” ve “kumar” suçlamalarıyla başlattığı soruşturma kapsamında alınan erişim engeli kararı, genç oyuncular ve ebeveynler arasında büyük yankı uyandırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın son açıklamaları, Roblox’un Türkiye’de yeniden erişime açılabilmesi için platformun belirli şartları yerine getirmesi gerektiğini ortaya koydu. Peki, Roblox Türkiye’de açıldı mı, ne zaman açılacak?

Deprem okuryazarlığı nasıl geliştirilir?

Deprem okuryazarlığı, deprem öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenleri bilmek, davranış haline getirmek ve çevresindeki insanları bu konu hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek anlamına geliyor.

Karatepe Aslantaş Yazıtları, UNESCO Dünya Belleği Uluslararası Kütüğü’ne kaydedildi

Karatepe Aslantaş Yazıtları, UNESCO Dünya Belleği Uluslararası Kütüğü’ne kaydedildi