Bağımlılık Farkındalık Semineri Gerçekleştirildi

Yeşilay Sakarya Şubesi ve Karasu İlçe Kaymakamlığı Bağımlılık Farkındalık Semineri Düzenledi

Yeşilay Sakarya Şubesi ve Karasu İlçe Kaymakamlığı iş birliğiyle düzenlenen “Bağımlılık Farkındalık Semineri” gerçekleşti.

Genç, “Bağımlılık ve mücadele konularında ‘beni ilgilendirmez’ deme lüksümüz yok çünkü her birimizin ya kendisi, aile bireylerimizden biri, komşumuz ya da tanımadığımız sokakta karşımıza çıkması muhtemelen olan herhangi bir bağımlı biriyle muhatap olma riskimiz çok yüksek.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Genç, ülkede 19 milyondan fazla bireyin sigara kullandığını, erkeklerde bu oranın yüzde 60, kadınlarda ise yüzde 45 civarında olduğunu belirtti.

Seminerde, Sakarya Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Hüseyin Taylan, Yeşilay Danışmanlık Merkezi sosyal hizmet uzmanı ve yaşam koçu ile Adsız Alkolikler Ayık Yaşam Derneği Temsilcisi Hüseyin Tamer Erkan ve Filiz Erbektaş da birer konuşma gerçekleştirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Osman Nevtan Angün – Güncel

Related Posts

Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (GETAT) uygulanan sülük tedavisi, kanın pıhtılaşmasına engel olarak kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi yöntemi sunuyor.

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Bayram tatilinde seyahat edecekler dikkat: Hijyeni göz ardı etmeyin

Milyonlarca kişi önümüzdeki hafta bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanıyor. Kara, hava ve deniz yoluyla gerçekleşecek bu büyük hareketlilikte, hijyen kurallarının önemine dikkat çeken uzmanlar, ishalden üst solunum yolu enfeksiyonları, hatta tüberküloz, kızamık gibi daha ağır seyredebilen hastalıklara neden olabilen mikroplarla mücadele için toplu taşımada alınması gereken önlemlere ve toplu taşımalardaki hijyen bilincinin önemine vurgu yaptı.

Çocuğunuz disleksi olabilir

Çocuğunuz ayakkabı bağlarken, merdiven çıkarken veya düğme iliklerken zorlanıyor mu? Yaşıtlarıyla aynı zekâ seviyesine sahipken, bazı harf, hece veya kelimeyi okurken sorun mu yaşıyor? O zaman çocuğunuz disleksi olabilir. Erken davranmak hayati önemde.

Yüzüyle mutlu olmak onların da hakkı

Halk arasında ‘yüz anomalisi’ diye bilinen Treacher Collins Sendromu, doğuştan gelen nadir bir hastalık. Türkiye’de yaklaşık 800 bin kişide bu sendromun olduğu tahmin ediliyor. Yüzümle Mutluyum Derneği öncülük etti, yüz anomalisi olan çocuklar futbolcularla maç seremonisine çıktı.