Bayraktar TB3’ten önemli başarı: TCG Anadolu gemisine iniş-kalkış yaptı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Kalkış ve İniş Yapabilen İlk İnsansız Hava Aracı Olarak Tarihe Geçiyor

Dünya havacılık tarihinde bir ilke imza atan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk insansız hava aracı olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Deniz ufkuna alıştı bir kere…” notuyla paylaştığı test görüntülerini merakla bekleyenlerle paylaştı.

Testler Başarıyla Devam Ediyor

Bayraktar TB3, dünya havacılık tarihinde kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk SİHA olarak adını altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. “Kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testlerine” başarıyla devam eden Bayraktar TB3, havacılık alanında çığır açan bir teknolojiye sahip olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

İlk gemi testlerini Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştiren TCG Anadolu’dan başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, planlamalar doğrultusunda yeni test faaliyetlerini sürdürüyor. Saros Körfezi’nde 4 gün boyunca devam eden “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testleri” ise sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Toplamda 24 sorti gerçekleştiren Bayraktar TB3, başarı çıtasını her seferinde yükseltiyor.

4. Prototip İlk Kez Testlere Katıldı

Testler kapsamında 4. prototip olan Bayraktar TB3 PT-4, bugün testlere ilk kez katıldı. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya iniş yaparak test sürecine dahil oldu. Böylece TCG Anadolu gemisinde ilk kez 2 milli SİHA’nın bulunduğu görüldü.

Baykar Proje Ekibi, testlerde gemiye gelen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde başarıyla devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, testleri köprü üstü ve yer kontrol istasyonlarından yakından takip ediyor. Bayraktar TB3’ün toplam uçuş süresi 1030 saate ulaşırken, katlanabilen kanat yapısı ve diğer kabiliyetleri ile sınıfının lider insansız hava aracı olma yolunda ilerliyor. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneği sayesinde çok uzak mesafelerden kontrol edilebilen milli SİHA, keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde yerine getirerek Türkiye’nin güvenliğine katkı sağlayacak.

Related Posts

Son dakika | Trump bu kez İran’ı açık açık tehdit etti: Çok fırsat verdik

İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sürerken ABD Başkanı Donald Trump, yeni bir açıklama yaptı. Trump, İran’a nükleer program konusunda anlaşma yapmaları için defalarca fırsat verildiğini ancak Tahran yönetiminin bu şansı değerlendiremediğini …

Numan Kurtulmuş’tan yeni dönem mesajı: Anayasa için en ideali 400’ün üzerinde oy

İkinci kez TBMM Başkanı seçilen Numan Kurtulmuş, Astana’daki TURKPA zirvesi sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye hedefinden yeni Anayasa’ya, Meclis İç Tüzük’ten KKTC’nin Türk dünyasındaki rolüne varıncaya kadar pek çok başlıkta yeni döneme ilişkin ilk mesajlarını verdi.

CHP’li Yavuzyılmaz ortaya çıkardı: İBB aracı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında kullanılmış

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, 2019’daki yerel seçim sürecinde İBB tarafından kiralanan bir otomobilin Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında kullanıldığını belirlediklerini açıkladı.

İsrail’de siyasi deprem: Harediler hükümetten istifa etti

İsrail İskan Bakanı Yitzhak Goldknopf, İsrail Meclisi’nin (Knesset) feshi için sunulan tasarının genel kuruldan geçmemesinin ardından kabineden istifa etti.

86 milyon yıllık yeni dinozor türü keşfedildi

Bilim insanları 86 milyon yıllık yeni bir dinozor türü keşfetti. Tiranozor ailesinin “tarihini yeniden yazdığı” ifade edilen bu yeni türe, “Moğolistan’ın Ejderha Prensi” anlamına gelen “Khankhuuluu mongoliensis” adı verildi.

Trump ve Musk telefonda görüştü iddiası

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın, vergi indirimi yasa tasarısı nedeniyle arasının açıldığı ABD Başkanı Donald Trump’la ilgili bazı paylaşımlarından pişmanlık duyduğuna ilişkin açıklama yapmadan önce Başkan’la telefonda görüştüğü öne sürüldü.