CHP’li Gürer’den korkutan ‘zirai don’ senaryosu: ‘Önümüzdeki yıl üretimi sürdürmek mümkün olmayabilir’

Niğde Milletvekili Gürer: Zirai Don Zararları Üreticileri Zor Durumda Bıraktı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üreticileri ziyaret ederek Türkiye genelinde hissedilen zirai don olayının tarımsal üretimde ciddi kayıplara neden olduğunu belirtti. Özellikle bahçe ürünlerinde meydana gelen zararlarla birlikte üreticilerin zor bir dönemle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Gürer, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’de ceviz üretiminin yüzde 80’ini karşılıyorduk ancak bu yıl büyük zararlarla karşı karşıyayız. Sadece ceviz değil; erik, şeftali ve diğer sert çekirdekli meyve ağaçları da zarar gördü. Üreticilerin bu yıl ürün alması neredeyse imkansız.”

“Devlet Tarafından Tüm Zararlar Karşılanmalı”

Üreticileri büyük bir mali yük altına sokan bu durum, tüm zararların devlet tarafından karşılanması gerekliliğini ortaya koyuyor. Aksi halde tarımsal üretim ve bahçelerin geleceği tehlikeye girebilir. TARSİM sigortası olsun olmasın, tüm üreticilerin zararları devlet tarafından telafi edilmelidir.

Tomurcuklanma dönemine giren ve çiçek açan ürünler zorlu hava koşullarından olumsuz etkilendi. Bazı ürünlerde meyve oluşmazken üreticiler büyük kayıplarla karşı karşıya kaldı. Bu durum, önümüzdeki yılın üretimini de riske atabilir.

“Devlet Desteği Şart: Üreticiler Zor Durumda”

Ceviz, badem, şeftali, kayısı, elma gibi ürünlerde yaşanan kayıplar, çiftçileri zor durumda bıraktı. Üzüm bağlarında da ciddi hasarlar meydana geldi. Üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için acil adımlar atılmalıdır. Devlet desteği olmadan, önümüzdeki yıl tarımsal faaliyetleri sürdürmek mümkün olmayabilir. Bahçelerin kurtarılması ve üretimin devamı için devletin destek sürecini başlatması gereklidir.

Related Posts

CHP’li Bağcıoğlu’ndan ‘Türkiye’nin çıkarması gereken dersler’

Türkiye’nin çevresindeki çatışma ortamlarından milli güvenliği için ders çıkarması gerektiğine işaret eden CHP’li Yankı Bağcıoğlu, “Siber savunma ve siber taarruz, elektronik harp yetenekleri geliştirilmeli. Muharip uçak tedarik projeleri ile KAAN MMU geliştirme süreci hızlandırılmalı. Askeri Sağlık Sistemi süratle yeniden tesis edilmeli. Savunma sanayi projeleri siyasi amaç ve popülist yaklaşımlarla değil ihtiyaç makamlarının belirlediği harekât ihtiyaçları çerçevesinde oluşturulmalı” dedi.

Kocaeli’nin Nadide Kızları

Kocaeli’nin gözde ilçesi İzmit, sanayi ve eğitim alanındaki gelişmelerinin yanı sıra, sosyal yaşamda da kendine özgü bir dinamizm sergiliyor. Son yıllarda, özellikle bireysel özgürlüklerin önem kazandığı bu…

Iğdır’ı sağanak yağış vurdu

Iğdır’da sağanak yağış etkili oldu. Yağış sonrası bir evin deposu yıkıldı.

Ataşehir’de rüzgar panoları uçurdu: Bir yaralı

Ataşehir’de şiddetli esen rüzgar, tadilat için akaryakıt istasyonuna konulan panoları uçurdu. Panolar o sırada yoldan geçen bir kişinin üzerine düştü.

Aydın’da trafik kazası: Bir can kaybı

Aydın’da meydana gelen trafik kazasında devrilen otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Ordusu olmayan NATO ülkesi: Avrupa’da bir “anomali”

Kuzey Kutup Dairesi’nin güneyinde yer alan İzlanda, ordusu olmasa da NATO’nun bir parçası. Kökleri Avrupa’da ancak AB üyesi değil. Şimdi askeri risklerle karşı karşıya olan İzlanda,  Grönland’daki durumu gergin bir şekilde izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir