Uzmanı açıkladı: Kene vakalarında en sık yapılan ölümcül yanlışlar!

Havaların Isınmasıyla Kene ve KKKA Vakaları Arttı

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle İç Anadolu bölgesinde kene sayısı ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları artış gösterdi. Adana’da henüz kene vakası rapor edilmese de uzmanlar vatandaşları uyarıyor.

Çocukların park ve bahçelerde oyun oynarken dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan uzmanlar, ebeveynlerin çocuklarını sürekli kontrol etmeleri gerektiğini belirtiyor. Yaz aylarının gelmesiyle kene sayısının arttığını ve KKKA vakalarının görülmeye başladığını ifade eden uzmanlar, vatandaşları uyarıyor.

“Kene Tutunan Kişiler Uzmana Görülmeli”

Vücuda yapışan kenenin uzman kişiler tarafından mümkünse klinik bir ortamda çıkarılması gerektiğini belirten Dr. Okur, kenenin doğru şekilde çıkarılması durumunda hastalık bulaşma riskinin azaldığını vurguluyor. Yanlış uygulamaların kene taşıdığı virüsün yayılmasına neden olabileceğine dikkat çeken Dr. Okur, kene yapışan kişinin mutlaka bir uzmana görünmesi gerektiğini söylüyor.

“Kenenin Vücuda Tutunması Engellenmeli”

Kene yapışan kişinin sürekli gözetim altında olması gerektiğini belirten Dr. Okur, her keneyi çıkarttıktan sonra cildin kontrol edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Çıkartılan kenelerin hangi tür olduğunun hastanede tespit edilebileceğini söyleyen Dr. Okur, kenenin vücuda tutunmasını engellemek için alınabilecek önlemleri açıklıyor.

Related Posts

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin! Virüsün vücuda geçişini hızlandırabilirsiniz!

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (GETAT) uygulanan sülük tedavisi, kanın pıhtılaşmasına engel olarak kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi yöntemi sunuyor.

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Bayram tatilinde seyahat edecekler dikkat: Hijyeni göz ardı etmeyin

Milyonlarca kişi önümüzdeki hafta bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanıyor. Kara, hava ve deniz yoluyla gerçekleşecek bu büyük hareketlilikte, hijyen kurallarının önemine dikkat çeken uzmanlar, ishalden üst solunum yolu enfeksiyonları, hatta tüberküloz, kızamık gibi daha ağır seyredebilen hastalıklara neden olabilen mikroplarla mücadele için toplu taşımada alınması gereken önlemlere ve toplu taşımalardaki hijyen bilincinin önemine vurgu yaptı.